تاریخچه و شرح آن
بخارا پنجمین شهر بزرگ ازبکستان ویکی از دو شهر تاجیک نشین ازبکستان می باشد.کشاورزی و قدمت بخارا به 2500 سال می رسد ویکی از محصولات اصلی آن با توجه به شرایط اقلیمی آلو می باشد و پس از آن در سایر نقاط نیز کشت گردیده است .
مرکز اصلی کشت آلو و پایتخت آلوی ایران شهر خرو واقع در 20 کیلومتری نیشابور می باشد که به شهر بامهای طلایی مشهور گردیده است
آلوها ممکن است یکی از نخستین میوه هایی است که توسط انسانها برای درمان و یا جلوگیری از بیماریها تجویز شده است.
در اواخر قرن هجدهم، کلمه، آلو، برای نشان دادن “چیزی مطلوب” استفاده می شود، احتمالا با اشاره به قطعات میوه خوشمزه در دسرها.
آلو ها معمولا از اندازه های متوسط، بین 2 تا 7 سانتیمتر قطر، کروی و بیضی شکل هستند. دارای گوشت قوی و آبدار بوده و پوست میوه صاف است،.
بعضی ها می گویند آلو یک درام است، به این معنی که میوه گوشتی آن یک دانه سخت را احاطه کرده است.
طعم میوه آلو از شیرین تا ترش است. خود پوست ممکن است بخصوص ترش باشد. این میوه آبدار است و می توان آن را تازه یا با مخلوط کردن با دستور العمل های دیگر همانند دسر و یا خورشت استفاده کرد.
آب آلو را می توان به شراب آلو تبدیل کرد. در مرکزانگلستان، یک نوشیدنی الکلی مانند سیب به نام جرکوم آلو از آلو ساخته شده است. آلو خشک شده و شور به عنوان یک میان وعده استفاده می شود که گاهی اوقات به عنوان سالادیو یا سالائو شناخته می شود. طعم های مختلف آلو خشک در فروشگاه های چینی و فروشگاه های تخصصی در سراسر جهان در دسترس هستند.
آلو دارای گونه های زیادی است و تاکسونومیست ها بر تعداد آن ها متفاوتند. بسته به نوع تاکسونومیست، بین 19 تا 40 گونه از آلو در جهان وجود دارد
در برخی از نقاط جهان، بعضی از میوه ها آلو نامیده می شوند و کاملا متفاوت از میوه های شناخته شده به عنوان آلو در اروپا یا آمریکا هستند. به عنوان مثال، آلوهای ماریان در تایلند، مالزی و اندونزی محبوب هستند، و به عنوان گانداریا، انبه انجیر، مپرونگ، مانیانگ، رمانیا، کاندانگ، رمبونیا شناخته می شود.
آلو خام شامل 87٪ آب، 11٪ کربوهیدرات، پروتئین 1٪ و کمتر از 1٪ چربی است.
انواع آلو در ایران
1-آلو بخارا ( خورشتی)
2-آلو شوقانی
3-آلو حاج حسنی
4-آلو طرقبه
5-آلو شمس
6-آلو کبرایی
7-آلو کالیفرنیا
میزان تولید آلو در جهان
چین | 6.663.165 |
اتحادیه اروپا | 1.486.082 |
رومانی | 512.975 |
صربستان | 463.115 |
ایالات متحده | 392.537 |
ترکیه | 297.589 |
ایران | 269.113 |
هند | 261.903 |
اسپانیا | 222.020 |
ایتالیا | 220.729 |
جمع کل | 12.050.800 |
در ایران بزرگترین تولید کننده آلو شهر خرو نیشابور با سطح زیر کشت 3100هکتار با میزان تولید 51000تن می باشد
و از کل آلوی تولید شده در ایران 20درصد بصورت تازه خوری و 20درصد در کارخانجات مختلف فراآوری و مابقی خشک و به کشورهای مختلف صادر می گردد
80درصد آلوی خشک تولید شده در کشور در شهر خرو و توابع آن صورت می گیرد