آلو بخارا انواع مختلفی دارد که تفاوت آنها در اندازه ظاهری و طعم و مزه و شکل ظاهری دارد ولی خواص آن یکسان است
آلو بخارا بهترین سم زدا برای بدن است
آلو بخارا دارای مزاج سرد و تر است
آلوبخارا برای سردرد گرم و تب های صفراوی و تشنگی و حرارت قلب و خارش بدن مفید است.
آلوبخارا به سبب خاصیت تقطیع وتلطیف خود اخلاط فاسد را نرم کرده و از معده و روده خارج می کند.
آلوبخارا درافراد سرد مزاج یا کسانی که معده سرد دارند، بهتراست با آب وعسل میل شود.
کسانی که از بیماری طحال رنج می برند قبل ازغذا آن را میل کرده و تا ازمعده خارج نشده غذای دیگری نخورند.
اگر آلوی خشک را با آب پخته و صاف کنند وبا عسل یا ترنجبین یا شکر میل کنند مسهل (روان کننده) قویتری است.